sunnuntaina, elokuuta 29

Sadonkorjuu alkaa

Olen kokonaan unohtanut mainita ilmoittautuneeni Sukkasatoon! Sadonkorjuuhan alkaa keskiviikkona, ja mulla on tällä kertaa myös tavoitteita. Teen ainakin yhdet sukat Koemaistajalle, ja kotiväellekin varmaan ehdin. Tavoitteena olisi tehdä myös Kajaanin Sotilaskotiyhdistykselle, Tuntemattoman sotilaan villasukat-haasteen merkeissä. Ja minuthan löytää Heinäladon puolelta. :)

Innolla kudon, alkaisipa jo!

--

ps. Kiitos muuttotsempeistä. Tänään ensimmäiset tulevat opiskelukaverit nähneenä, voin sanoa odottavani opiskelusyksyä innolla, sen verran mukavilta vaikuttivat. Huomenna olisi lisää tutorjuttuja, ja yliopisto-opiskeluinfoa. Ikeassa on käyty tekemässä jo vähän lisäostoksia, ettei vaan ole yhtään tyhjää nurkkaa/komeroa/hyllyä kämpässä. Huomenna pitäisi saada avaimet, ja jos ne ehdin hakea, käyn kyllä heti kokeilemassa miten paljon tyhjä kämppäni kaikuu! :)

keskiviikkona, elokuuta 25

Matka


Laatikot on pakattu, auto on täynnä, ja huomenaamulla starttaa pieni punainen kaara kohti Helsinkiä.

Sampoa en saa mukaan, ja sitä tulee eniten ikävä; kuinka sille voi kertoa minne menen ja että tulen kyllä katsomaan sitä?

Jännittää. Uusi koulu ja uudet ihmiset, uusi koti. Sähkölaskut, vakuutukset, mistä tilaan nettiliittymän? Osaanko ajaa Helsingissä? Hukkaanko avaimet kotiin, osaanko kulkea bussilla?

Itkettää. Äiti, isi, sisarukset, teiän pieni tyttö muuttaa nyt pois, tervetuloa kylään! Koemaistaja tulee perässä myöhemmin, meidän kotiin. Sampo, tule syliin! Edellisen koulun kaverit, ostin hyvän vuodesohvan esimerkiksi teitä varten.

Olen onnellinen. Viikon päästä postini kääntyvät Helsinkiin, ja muutaman päivän päästä saan ensimmäisen oman kodin avaimet. Koemaistaja tulee vanhempieni kanssa tuomaan muuttokuorman, ja saan näyttää heille kotini ja leipoa pizzaa ja pullaa, törsätä opiskelijan muutamia euroja herkkuihin. On suunnitelmia syksylle, ja ne suunnitelmat ovat hyviä.

Blogi voi nyt muuttohässäkän aikana olla vähän hiljainen, mutta sehän tietää vain sitä, että parin viikon päästä minulla on teille paljon asiaa.

(Psst! Arvontojen voittajat, en ole unohtanut teitä. Sanoin olevani hieman hidas näissä, joten kärsivällisyyttä. Kyllä ne palkinnot tulevat. :) )

maanantaina, elokuuta 16

SNY-syksy


Laitetaan myöhäisen kellonajan piikkiin, että osallistuminen lähti matkaan. Olen jo innoissani! Ainakin varmistin saavani postia uuteen kotiin. :>>

sunnuntaina, elokuuta 15

Pakenin blogia viikoksi!


Horisontti vinossa mutta minkäs teet.

Vietin viikon mökillä Lappajärvellä, ja ajattelin kyllä ilmoittaa siitä teille etukäteen. Ukkonen vain pätkäisi meiltä viime sunnuntaina sähköt pois, ja aamulla ei sitten paljon datailtu. Blogiloma oli samalla myös pieni pako arjesta, huomenna alkaa muuttolaatikoiden täyttö. Helsinki kutsuu elokuun lopussa, muuttokuorma tulee perässä vähän myöhemmin, ja tavaroitani pääsen asettelemaan kolmeenkymmeneenkuuteen neliöön ensimmäistä omaa (vuokrattua:) ) asuntoa!

Mökkeilyyn sisältyi päiväretki Alajärvelle ja ystävän tapaaminen, uintia, saunaa, laiturineulontaa, yatzya, leivontaa, ja lainakoiran kanssa lenkkeilyä. Monella tapaa muistorikas reissu.

Neulomuksista laitan kuvaa myöhemmin, kunhan saan langanpäät piiloon. Viikon aikana syntyi siis jämälankasukat Koemaistajalle ja uudesta 7 veljestä Sinisorsasta naisten sukat. Myös kauluria aloitin, Isoveljestä. Ostin myös varuuksi lankaa, jottei vaan pääse loppumaan.. Sanoinko jo että mukanani Helsinkiin muuttaa 2 valtavaa pahvilaatikollista lankaa, joiden omistamiselle ei ole mitään järjellistä syytä?

Piipahdin Salaisen kirppisystäväni blogissa (siis hänen, jolta paketin sain), ja nirunaru mainitsi blogini olevan hyvin keittiöpainotteinen. Hassua! Tai siis, neuleblogihan tämä on ainakin alunperin ollut ja vissiin lipsunut aiheesta. :) Eihän se mitään haittaa, luulen vain että syksyllä palataan sisustus- ja keittiöpuuhien lisäksi vielä enemmän takaisin lähtökuoppiin. Ja pidän tästä ajatuksesta! Odotan opintoja valtavalla innolla. Minulle tyypillistä on aina jossain vaiheessa kesää iskevä valtava tarve opiskella jotain, ja koulu/lukio/amk on sen paikan tähän asti täyttänyt. Nyt se sama vimma on iskenyt jälleen, mutta tänä kesänä siinä on jotain erilaista. Odotan nimenomaan näitä, käsityönopettajan opintoja, enkä enää vain jotain. Tuntuu että nyt olen menossa oikeaan kouluun.

perjantaina, elokuuta 6

Hyvä muisti & ylläreitä jaossa

"Lupaan lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle, jotka jättävät kommentin tähän postaukseen. Heidän tulee vuorostaan julkaista tämä omassa blogissaan ja lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle jotka siihen kommentoivat. Sääntönä on että tavaran yms. pitää olla itse tehty ja toimitettu osanottajille vuoden 2010 aikana!"

Eli eikun osallistumaan. :) Ihanaa kun on niin joustavat aikarajat!

Epa postasi tämän tekstin, ja muistin yhtäkkiä osallistuneeni tähän myös Sweet Things-blogissa. Sen siitä saa, kun on päässä liikaa asiaa. :)

keskiviikkona, elokuuta 4

Salainen kirppisystävä


Ensin esittelen vähän eilisen Iittala Outletin löytöä. Kaksi lasia 17 e, Koemaistajakin sanoi jo että haloo.. Mutta niissä on muumeja!! Heti seuraavana rakkaulistalla on uudet muumisakset. Onhan se niin, että käsityönopettaja tarvitsee monet sakset, joten selvästi täytyy sellaiset hankkia..

___

Sitten siihen kirppisystävään. Paketistani löytyi laseja, erilaisia lasinalusia, neljä snapsilasia joista yksi oli kokenut kovia, isoja ja pieniä lusikoita, napeista tehty kaulanauha, tyynyliina, lasipurkki, ja kaksi ruoanlaitto-aiheista kirjaa. Paljon mieluista löytyi paketista, kiitos kirppisystäväni nirunaru! Erityismaininnan ansaitsee tuo peltinen banaanikuvainen purkki, se on ihana! :D Sinne tulen kyllä säilömään kaikki neulat, luulisin.

Viime päivät on olleet yhtä paperisotaa, asuntoilmoitukset ja sisäänkirjoittautumispaperit on nyt lähetetty ja tänään hain opintotukihakemuksen, ihanaa. Töitä on jäljellä vielä muutama päivä, ja sitten lähdetään mökille.. Myöskin ekat pahvilaatikot on nyt tiedossa. Jännää. :) Etenkin se, miten saan kaiken tavaran mukaan/karsittua/kirppikselle... 8)

maanantaina, elokuuta 2

Suuria uutisia


Mulla ei oo nyt tarjota mitään aiheisiin liittyviä kuvia, koska oon ollut sekä laiska bloggaaja että valokuvaaja. Niin että vadelmat saavat nyt kelvata. Toisaalta; kuva satunnaislukugeneraattorista ei välttämättä oo kauhean esteettinen?

Päätin siis antaa satunnaislukugeneraattorin hoitaa arvonnan, koska oon ollut niin luvattoman laiska arpalippujen kanssa. Nyt arpa osui numeroille 7 ja 1 ! Piti ihan tarkistaa, käytinkö generaattoria oikein, kun kerran ensimmäinen ja viimeinen numero..Mutta kyllä se ihan oikein oli.

Itsetehty palkinto menee siis HILLASELLE ja itsetekemiseen kannustava palkinto ANNIKALLE ! Onnea teille! :) Laittaisitteko osoitteet vaikka sähköpostiin ann_n @ netti piste fi, ilman välejä ja pisteellä koristettuna, kiitos. ;) Koska olen mahdottoman hidas nykyisin kaikissa blogiin liittyvissä jutuissa, suonette anteeksi mahdollisen pitkän lähetysajan. Tässä on taas ilmassa kaikenlaista, nimittäin...

... tuleva syksy pitää huolen että blogissa on jatkossakin asianmukaista sisältöä sillä....

... minusta tulee isona käsityönopettaja !!! Varasijapaikka on nyt vaihtunut hyväksytyksi, ja Helsingin yliopisto kutsuu, alle kuukauden sisällä. Muutto-, paperi- ja yleistä jännityshässäkkää on siis ilmassa, mutta on se kaiken sen arvoista. Olen onnellinen tyttö!